Dé Italiaanse vegetarische classic.
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Voor 2 personen
Ingrediënten
2 bagels (*tip: kies een bagel met zaden en pitten)
Spread
100 gr ricotta
Topping
½ aubergine
½ courgette
5 champignons
1 rode paprika
¼ zakje rucola
2 eetlepels Parmezaanse kaas (schaafsel)
Marinade
½ theelepel citroensap
3 theelepel olijfolie
2 theelepel balsamico
½ theelepel tijm
peper en zout
Verwarm de oven tot 220 C. Snij ondertussen de aubergine, courgette, champignons en paprika in (dunne) plakjes en mix deze door elkaar. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en verdeel de groenten over de bakplaat. Meng de marinade van citroensap, olijfolie, balsamico, tijm, peper, zout en sprenkel het mengsel over de groenten. Zet het rooster in het midden van de oven en rooster de groenten in 15 minuten gaar. Neem de ovenplaat uit de oven en laat de groenten afkoelen.
Halveer ondertussen de bagels en leg deze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Bak de bagels 1 tot 2 minuten totdat ze mooi goudbruin geroosterd zijn. Haal de bagels uit de oven.
Besmeer de bagels met de ricotta. Verdeel de gegrilde groenten en rucola over de bagels. Breng de bagel op smaak met peper en zout. Garneer met Parmezaanse kaas. Bellisima!