Rosbief & Mierikswortel

01

Fris en licht pittig. Het betere genieten. 

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Voor 2 personen

Ingrediënten
2 bagels (*tip: kies een bagel met zaden en pitten)

Spread
100 gr roomkaas
2 tot 4 theelepels mierikswortel (naar smaak)

Topping
100 gr dun gesneden rosbief
2 geroosterde paprika’s
1/2 rode ui
¼ zakje gemengde sla
1 handje tuinkers
peper en zout


Verwarm de oven voor volgens instructies. Halveer de bagels en leg deze met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Bak de bagels 1 à 2 minuten totdat ze mooi goudbruin geroosterd zijn.

Laat iets afkoelen en maak ondertussen de spread door de roomkaas met de mierikswortel te mengen. Snij de geroosterde paprika’s in dunne plakjes en de rode ui in dunne ringen.

Besmeer de bagels met de spread en verdeel de ui-ringen en rosbief over de bagels. Verdeel de geroosterde paprika’s en sla over de bagels. Breng de bagel op smaak met peper en zout. Garneer met tuinkers. Eet smakelijk!

 

Caprese

02

Een Italiaanse klassieker. Bellisima! 

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Voor 2 personen

Ingrediënten
2 bagels

Spread
100 gr crème fraîche

Topping
10 cherry tomaatjes
1 bol mozzarella (125 g)
2 theelepels olijfolie
1 handje verse basilicum blaadjes
peper en zout


Verwarm de oven voor volgens instructies. Halveer de bagels en leg deze met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Bak de bagels 1 à 2 minuten totdat ze mooi goudbruin geroosterd zijn.

Laat iets afkoelen en snij ondertussen de cherrytomaatjes en mozzarella in plakjes. Besmeer de bagels met de crème fraîche. Verdeel de plakjes tomaat en mozzarella en basilicum over de bagels. Breng de bagel op smaak met olijfolie en peper en zout. Buon appetito!

 

 

Bietenhoemoes & Avocado

03

Een Vegan-favoriet. Vol kleur en smaak. 

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Voor 2 personen

Ingrediënten
2 bagels

Spread
100 gr rode bieten hoemoes

Topping
1 avocado
6 radijsjes
½ komkommer
1 handje tuinkers
peper en zout


Verwarm de oven voor volgens instructies. Halveer de bagels en leg deze met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Bak de bagels 1 à 2 minuten totdat ze mooi goudbruin geroosterd zijn.

Laat iets afkoelen en snij ondertussen de avocado en radijsjes in dunne plakjes. Besmeer de bagels met de rode bieten hoemoes. Verdeel de plakjes avocado en radijs over de bagels. Breng de bagel op smaak met peper en zout. Garneer met waterkers. Smakelijk eten!

 

Verdura Mista

04

Dé Italiaanse vegetarische classic. 

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Voor 2 personen

Ingrediënten
2 bagels (*tip: kies een bagel met zaden en pitten)

Spread
100 gr ricotta

Topping
½ aubergine
½ courgette
5 champignons
1 rode paprika
¼ zakje rucola
2 eetlepels Parmezaanse kaas (schaafsel)

Marinade
½ theelepel citroensap
3  theelepel olijfolie
2  theelepel balsamico
½ theelepel tijm
peper en zout


Verwarm de oven tot 220 C. Snij ondertussen de aubergine, courgette, champignons en paprika in (dunne) plakjes en mix deze door elkaar. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en verdeel de groenten over de bakplaat. Meng de marinade van citroensap, olijfolie, balsamico, tijm, peper, zout en sprenkel het mengsel over de groenten. Zet het rooster in het midden van de oven en rooster de groenten in 15 minuten gaar. Neem de ovenplaat uit de oven en laat de groenten afkoelen.

Halveer ondertussen de bagels en leg deze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Bak de bagels 1 tot 2 minuten totdat ze mooi goudbruin geroosterd zijn. Haal de bagels uit de oven.

Besmeer de bagels met de ricotta. Verdeel de gegrilde groenten en rucola over de bagels. Breng de bagel op smaak met peper en zout. Garneer met Parmezaanse kaas. Bellisima!

Gerookte Kip

05

Rijk aan proteïne. Klaar voor de dag. 

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Voor 2 personen

Ingrediënten
2 bagels

Spread
4 eetlepels groene pesto (pesto genovese)

Topping
200 gr gerookte kip
6 cherrytomaatjes
2 eieren
¼ zakje rucola
2 eetlepels pijnboompitten


Breng in een pan water aan de kook voor de eieren en kook de eieren (8 minuten). Bak de pijnboompitten op laag vuur goudbruin.

Verwarm de oven voor volgens instructies. Halveer de bagels en leg deze met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Bak de bagels 1 à 2 minuten totdat ze mooi goudbruin geroosterd zijn.

Laat iets afkoelen en snij ondertussen de gerookte kip, cherrytomaatjes en gekookte eieren in plakjes. Besmeer de bagels met de groene pesto. Verdeel de plakjes gerookte kip, cherrytomaatjes, ei, rucola over de bagels. Breng de bagel op smaak met peper en zout. Garneer met pijnboompitjes.

 

 

Zalm Roomkaas

06

Een New Yorkse klassieker en een wereldwijde favoriet

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Voor 2 personen

Ingrediënten
2 bagels naar keuze (*tip: kies een bagel met zaden en/of pitten).

Spread
100 gr roomkaas

Topping
100 gr zalm
½ komkommer
½ rode ui
waterkers
peper en zout


Verwarm de oven voor volgens instructies. Halveer de bagels en leg deze met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Bak de bagels 1 tot 2 minuten totdat ze mooi goudbruin geroosterd zijn.

Laat iets afkoelen en snij ondertussen de komkommer in plakjes en rode ui in dunne ringetjes. Besmeer de bagels met de roomkaas. Verdeel de plakjes komkommer, zalm, ui, waterkers en rucola over de bagels. Breng de bagel op smaak met peper en zout. Garneer met waterkers. Enjoy!

Aardbei Roomkaas

07

Proef de zomer!

Bereidingstijd: 10 minuten
Voor 2 personen


Ingrediënten
2 bagels

Spread
100 gr naturel roomkaas

Topping
100 gr aardbeien
1 handje munt


Verwarm de oven voor volgens instructies. Halveer de bagels en leg deze met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Bak de bagels 1 à 2 minuten totdat ze mooi goudbruin geroosterd zijn.

Laat iets afkoelen en snij ondertussen de aardbeien in plakjes. Besmeer de bagels met de roomkaas. Verdeel de plakjes aardbei over de bagels en maak af met een paar blaadjes munt. Zo simpel, zo lekker. Geniet er maar van.